- Uppgifter
- Träffar: 581
Category Blended MaltDistillery KilchomanBottler Distillery BottlingBottling serie SWF #26Vintage 2011 & 2012Bottled 20.09.2017Casktype Bourbon Barrels + PX FinishNumber of bottles 1300Strength 56.7 % Vol.Size 700 mlLabel Small Batch VattingBottle code SBR 27.09.17 17/101Bottled for The Swedish Whisky Federation |
Hej Whisky vänner detta var årets sista kalender whisky Jag hoppas du har varit nöjd ? Om du är intresserad så har du möjlighet att reservera en kalender för nästa år via:
|
25:e December Distillery: Kilchoman |
När Kilchomans destilleri byggdes var det det första nya destilleriet som byggdes på Islay på över 120 år. Destilleriet har också skillnaden att vara det västligaste destilleriet i Skottland. Kilchoman destilleri grundades med den tydliga ambitionen att vara ett helt självförsörjande destilleri och affärsverksamhet. Destilleriet byggdes 2005 och den första spriten destillerades samma år. Anthony Wills, som fortfarande är destilleriets verkställande direktör, grundade destilleriet. Wills var tidigare ägare till ett oberoende buteljeringsföretag, vilket var hur han först blev bekant med whiskydestillation och upptäckte sin passion för det. Sedan destilleriet öppnade har det mötts av stora lovord – inte bara för den höga kvaliteten på whiskyn, utan också för destilleriets självförsörjande natur. |
![]() |
Trots sitt isolerade läge på Islay är Kilchoman ett av få destillerier i Skottland som kan hävda att de utför varje steg i produktionsprocessen på plats. En av anledningarna till att detta är mer uppnåeligt för destilleriet är dess lilla storlek. Destilleriets produktionskapacitet ligger på endast 120 000 liter per år. Destilleriet hämtar sitt vatten från Allt Gleann Osamail-bränningen, som ligger i anslutning till destilleriet. Kilchoman arbetar med endast en mäskpanna och en spritpanna. Spriten har fortfarande en kapacitet på 2'000 liter, medan mäskpannan har en kapacitet på 3'000. spritpannan har fortfarande en lång, smal konisk nacke och ett brett sfäriskt lock. Mäskpannan har fortfarande en traditionell "Speyside" -form, som också har ett brett lock, men en mindre smal hals . Innan spriten är lagd på fat reduceras den till 63,5 ABV. Kilchoman använder första påfyllning Bourbon-fat från Buffalo Trace-destilleriet i Kentucky och fyller först Oloroso Sherry hogsheads och butts från Miguel Martin, Jerez, Spanien. 80% av destilleriets produktion lagras i Bourbon-faten, medan de återstående 20% fyller Oloroso. Destilleriets lager är cirka 3'000 fat. |