Distillery: Glenlivet destilleri 

Bottler: Signatory

Distillered: 2006

Bottled: 2020

Years 13

Cask: 1 st fill Sherry Casks

63,6% efter 13 år !!!!!!!

10:e December Distillery: Glenlivet 

Glenlivets destilleri är ett av de mest kända skotska destillerierna i världen. Översatt från Galic "Glenlivet" betyder Livets dal" Livet är älven som rinner genom dalen.
Speyside Single Malt of Glenlivet har ett imponerande utbud av officiella buteljerings. Kärnsortimentet består av en 12-åring, 15-åring, 18 år, 21 år och XXV. Destilleriet har också sådana temasamlingar som Limited Range, Nàdurra Range, Winchester Collection och Travel Exclusives. Det har också utförts en rad oberoende buteljerings på destilleriet, främst av Gordon & MacPhail. En av Gordon & MacPhails mest exklusiva buteljerings av Glenlivet var en 62 år gammal whisky som fatades 1952. Gordon & MacPhail har faktiskt en hel rad buteljerings som framförs på Glenlivet: Smith's Glenlivet. Detta sortiment består av en 15-åring, en 21-åring och en serie sällsynta tappningsbakningar, som går så långt tillbaka som 1946.

Majoriteten av single malt som produceras på Glenlivet säljs som Single Malt; Destilleriet producerar tillräckligt med sprit för över sex miljoner flaskor bara per år. Resten av den sprit som produceras används i Pernod Ricards blandade whisky, såsom Chivas Regal. Nästan hälften av all Single Malt som buteljeras på Glenlivet säljs i USA.

 

Vattnet som används i produktionen kommer från Josie's Well. Destilleriets produktionskapacitet uppgår till otroliga 10,5 miljoner liter per år. Jäsningstiden på destilleriet är 50 timmar, vilket är ganska långt. Destilleriets moderna mash tun gör det möjligt för destillatörerna  att få
maximaltmöjligt maltsocker från gristen . 
Destilleriet använder fortfarande trä jäs kar, som är mycket svårare att rengöra jämfört med moderna rostfria, men det sägs att användningen av trä möjliggör skapandet av subtila och nyanserade smaker och aromer i Whiskyn.

Glenlivet kördes av åtta pannor: fyra mäskpannor,fyra sprit. Mäskpannorna har en kapacitet på 15'000 liter, och sprit pannorna har en kapacitet på 10'500 liter. Pannornas former är unika för Glenlivet: när pannorna behövde bytas ut återskapades George Smiths ursprungliga design omsorgsfullt av de moderna kopparsmederna. Den sammandragna biten i mellandelen av både mäsk och spritpannorna möjliggör maximal kontakt med den renande kopparn. Den långa, smala formen på pannornas halsar säkerställer att endast de lättaste ångorna når toppen. Storleken och formen på pannorna på Glenlivet har varit densamma i över 150 år, ett exempel på destilleriets engagemang för tradition.