10:e December

 

10:e December

Category Single Malt
Distillery Dalmore
Bottler Malt Of Scottland
Vintage 04.2000
Bottled 05.2012
Calculated age 12 years old
Casktype sherry hogshead
Casknumber MoS 12035
Number of bottles 290
Strength 53,4 % Vol.

Dalmore är högkvalitativt Highland-destilleri med en bra whisky och en elegant flaskdesign. Det grundades 1839 och utvidgades mycket ofta.

Destilleriet Dalmore, hem för en av dom mest kända av alla single malt whiskyer, ligger elegant vid stranden av Comarthy Firth i norra höglandet. Destilleriets höga produktionskapacitet har resulterat i en mängd officiella buteljer som whiskyentusiaster kan välja mellan. Destilleriets mest typiska tappning är 12-åringen, även om de också producerar en 15-åring, en 18-åring och äldre. Oberoende tappningar är mycket sällsynta vid destilleriet, med Gordon & MacPhail som en av de allra största oberoende tapparna som gjort det få andra har fått möjligheten.

Vattnet som används i Dalmore tas från den fantastiska floden Alness, som går genom den lilla staden Alness, där destilleriet ligger. Flodens vatten rinner från den närliggande Loch Morie, som ligger djupt i hjärtat av norra höglandet. Platsen för Dalmores destilleri och dess släta blommiga smak kvalificerar det som en Highland-malt.

Destilleriet har genomgått ett antal utvidgningar genom sin historia, som gradvis har ökat sin produktionskapacitet. Senast ökade kapaciteten från 3 miljoner liter 1991 till sin nuvarande produktionsnivå på 4,2 miljoner liter.