3:a December

 

3:e December

Craigellachie Destillery

Bottler: The Maltman

Aged: 13 years

Cask nr 8008

Cask typ Sherry Butt

Bottles 677

46%

 

Craigellachie Destillery:

I hjärtat av Speyside nära den lilla staden Craigellachie / Banffshire ligger ett destilleri som grundades 1891 vid toppen av whiskyboomen och överlevde fram till idag. I hjärtat av Speyside nära den lilla staden Craigellachie / Banffshire ligger ett destilleri som grundades 1891 vid toppen av whiskyboomen och överlevde fram till idag. Craigellachie Distillery ligger på en kulle och har utsikt över staden. Det svåra gæliska namnet betyder "Rocky Hill" och uttalas Krai-GELLacky.
Whiskyn Craigellachie Distillery har alltid varit en garant för maltwhisky som garanterar hög kvalitet på Dewars blandade whiskyer.

Craigellachie-whiskyen är ännu inte så känd eftersom den under lång tid bara har använts för blandningar som The White Horse. Vissa oberoende tappare hade då och då Craigellachie i sitt program, men en 14 år gammal Craigellachie som släpptes 2004 var den enda ursprungliga single malt-utgåvan fram till 2014. Sedan dess har vi en 13, en 17 och en 23 år gammal Craigellachie Single Malt Whisky tillgängliga.

Craigellachie whisky presenterar i en söt, voluminös och fet stil. Craigellachie 13-åringen är genomsyrad av fina aromer av citrus, mandarin och apelsin. En söt och lite torr smak ger fikon och en aning kanel. En lång och tydlig finish bevarar citrusnoterna. Med den 17 år gamla Craigellachie får du några karamell- och fruktiga toner som är mer voluminösa och rika Om du gillar starka och tydliga toner av fikon, päron och bergamott bör du prova Craigellachie 23 år. De mjuka och blommiga tonerna som når din näsa utvecklas till en komplex och fet arom som slutar i en långvarig likörliknande finish