Genomförda provningar

Onsdagen 28 Augusti 2019 

Vi kommer att prova hela serien av Game of thrones 8 st whisky
Diageos Game of Thrones-serie levererar kvalitet och bredd. Här finns något för oss whiskyälskare samtidigt som GoT-fansen kan landa i vanligare smaker. Men temperamentet i flaskorna följer inte karaktärerna, blandningarna är inte ”flavour-lead”, alltså man har inte byggt om singelmalterna efter en viss smakprofil. Husen har helt enkelt matchats geografiskt, kartor över Skottland och Westeros har smälts samman. Vilket gör att alla hardcore-fans nu kommer att vallfärda till planeten Jordens GoT-land = Skottland!

Vi kommer att avsluta kvällen med auktion på det som finns kvar i flaskorna !

1   HOUSE TARGARYEN
Driven av samma brännande anda av det hårda kvinnliga ledarskapet av Daenerys Targaryen, har denna singel malt hyllar de legendariska kvinnor och deras oväldiga uthållighet. Cardhu destilleriet var banbrytande av Helen Cumming och hennes svärdotter Elizabeth under 1800-talet, en tid då whiskyindustrin nästan var helt manlig dominerad
 CARDHU GOLD RESERVE
2    HOUSE LANNISTER
Lagavulin är ett av de mest legendariska single malt varumärkena och har tillverkats på Islays stränder i mer än 200 år - vilket speglar den noggranna beräkning och uthållighet som anställdes av Lannister i deras uppkomst för att erövra Iron Throne. Denna single malt whisky är en enda single malt som påminner om Lannisters rikedomar och bäst serveras med en enda droppe vatten.
 LAGAVULIN
 9 YEARS OLD
3   THE NIGHT’S WATCH
Oban-destilleriet har sitt säte under den branta klippan som vetter mot bukten i gränsen mellan västra högländerna och Skottlands öar, som separerar mark och hav, precis som Castle Black, The Night's Watch, är placerad mellan Westeros och landet bortom The Wall . Vätskans rikedom balanseras med en träig, kryddig torrhet som gör att The Nights Watch kan avnjutas även på de kallaste nätterna
 OBAN BAY RESERVE
4    HOUSE BARATHEON
Royal lineage driver den ikoniska kopplingen mellan Baratheon och Royal Lochnagar. På samma sätt som Robert Baratheon styrde de sju kungariket sittande på järntronen, betraktades Royal Lochnagar som en whisky värd en kunglig familj sedan den beviljades Kungliga garantin efter att drottning Victoria och prins Albert besökte destilleriet 1848. Balanserad med delikata frukter och kryddor, denna smak av royalty är bäst att njuta av ingenting.

ROYAL LOCHNAGAR
12   YEARS OLD

5   HOUSE TULLY
Tully House ligger vid Riverrun, styrs av flodens herre. Vattnets kraft strömmar både genom House Tully och The Singleton Glendullan Select som tillverkas på stranden av floden Fiddich i de skogbevuxna kullarna i Dufftown. Här utnyttjade de vattnet som flödade genom landet med hjälp av ett vattenhjul för att driva hela destilleriet.
SINGLETON OF GLENDULLAN
6   HOUSE GREYJOY
House Greyjoy regerar över Iron Islands och dyrkar den fördröjda guden. Talisker var ett naturligt val för House Greyjoy eftersom denna single malt destilleras på stranden av Isle of Skye, ett av de mest avlägsna och robusta områdena i Skottland. Talisker Select Reservas lagrade smak och signatur sjöfartskaraktär är resultatet av dess vågmassade stränder. Denna vätska är en intensiv rökig single malt Scotch med en kombination av kraftfulla och söta element kombinerat med marina smaker.
TALISKER SELECT RESERVE
7  

House Stark
Dalwhinnie, belägen på ett av de högsta och kallaste destillerierna i Skottland, är formad av extrema förhållanden, precis som Starks kvaliteter av motståndskraft och styrka formas av deras hem till Winterfell i norr.

 

 

 Dalwhinnie Winter’s Frost
8   House Tyrell
Clynelish ligger bland gröna betesmarker och böljande kullar, som liknar det frodiga, bördiga området Highgarden, Tyrells hem. Denna whisky är också uppenbarligen ljus och blommig men som familjen "för att inte underskattas".
 Clynelish Reserve

Vi startar som vanligt kl 19:00

Lokal: Koppargrytan

Kostnad: Medlemmar 350 kr. Gäster 400/Nya medlemmar kr

Boka via mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.