Benrinnes 23:e dec 2019  Benrinnes Distillery

Bottler Malt of Scotland

Cask Strength Distilled       2008 Bottled        2017 Age                15 Strength    54,8%
Cask                    Sherry Hogshead No Bottles     265

Cask nr 17036


Den ursprungliga Benrinesen låg nästan en mil sydost om dagens destilleri. Bygget på Whitehouse Farm 1826 av Peter McKenzie, förstördes destilleriet helt tre år senare, efter en stor översvämning av avfall till byggnaderna. År 1835 byggdes ett nytt destilleri, som ligger på sidan av dess namngivare, toppen på 840 m som vetter över Speyside. 

Det finns bara en officiell tappning av Beninnar-destilleriet. Den officiella tappningen är mer eller mindre den 15 år gamla Flora and Fauna-utgåvan. På grund av denna brist på whiskyer är det svårt att säga whiskys exakta destillerikaraktär. Det är definitivt en lättare Speyside-whisky. Det är nu ännu svårare att berätta om destilleriet eftersom destilleriet ändrade sin destillationsprocess 2007.

Det finns ett betydande antal oberoende tappning av Beninnar-destilleriet. De flesta av dem är ganska ljusa och blommiga med några kryddig och heta undantag.

Huvuddelen av whisky som destilleras på Benrines går till blandningsindustrin. De används i Johnnie Walker och J&B blandade whisky.