Glenallachie 22:a dec 2018 Glenallachie Distillery

Bottler Sansibar

Cask Strength Distilled        2009 Bottled         2017 Age             8 Strength    56,7 % Cask    Sherry Hogshead
No Bottles     180


 

Under femtio år var GlenAllachie Distillery ett av många i stort sett anonyma destillerier i Speyside, som inte gjorde något större väsen av sig utan jobbade på oförtrutet och gjorde single malt som till största delen användes i blends som Passport och 100 pipers.

Det grundades 1967 av Mackinlay McPherson. Byggnaderna ritades av S.Lothian Barclay och William Delme-Evans och uppfördes vid foten av berget Ben Rinnes, nära Lour Burn som förser ett flertal dammar på området med vatten som används.

1985 köptes det av Invergordon Distillers som lade ner verksamheten och sedan sålde destilleriet fyra år senare till Campell Distillers.

I juli 2017 köptes det av Billy Walker och hans två partners Trisha Savage och före detta Inver House-direktören Graham Stevenson av dåvarande ägaren Pernod Ricard (Chivas Brothers). Bara någon månad efter köpet lanserade de sina första buteljeringar av från destilleriets stora lager.

Billy Walker och Trisha arbetade tidigare tillsammans i Walkerägda Benriach Distillery Company, som Walker sålde, tillsammans med GlenDronach och Glenglassaugh, till den amerikanska jättekoncernen Brown-Forman 2016.