PEAT MONSTER

8:e dec 2019

PEAT MONSTER

Distilled  2016
rength 46
Cask Bourbon Hogshead
SWF-24, Nr of bottles: 2000, non chillfiltered, no coloring

The Peat Monster är en rökig maltwhisky med torkat torv. Vi anser att den uppfyller Jarrys idé om ett monster som original, men med oändlig skönhet.

Tanken bakom skapandet av The Peat Monster är att balansera vackert torkade, rökiga dofter med smaker som är maltiga och fruktiga.

I Skottland hittar du mer torkad rökiga whiskyer. Men du hittar inte denna stil som bedöms som unik.

Tanken bakom The Peat Monster är att vara mer än bara en attack av torv. Tanken är att denna torv whisky måste vara för tänkande människor, med en väsentligt intelligent blandning av tung rökig single malt, som skapar en smakprofil som är unik i den skotska whiskyvärlden som ger en balanserad, läcker whisky upplevelse.

De aromer och smaker som man kan förvänta sig ger ett spektrum av kust- och medicinsk torrhet, som tillsammans med röksmak omringar en kärna av fruktig maltwhisky-karaktär.

Detta är en whisky för dem som älskar intensitet, smak, friskhet, balans och drickbarhet. Detta är en whisky för dem som uppskattar blandningen av oharmoniska element för att skapa något gudomligt.

Som om inte World Whiskies Awards hyllningar till Compass Box som “Innovator of the Year” vore nog; juryn passade också på att kora Skottlands bästa vatted whisky, eller blended malt som är den korrekta benämningen. Det blev kanske inte helt oväntat Compass Box The Peat Monster.