Då var det dags igen – en rykande färsk utgåva av Malt Whisky Yearbook är på gång!

Om man vill hålla sig uppdaterad kring vad som händer i vår underbara värld av maltwhisky, är boken ett måste.

Till och med producenterna i Skottland använder den i sitt arbete. Många gånger under de senaste 16 åren har jag fått höra att anställda får ett eget exemplar för att ha koll på vad andra destillerier gör och vad som händer i branschen.

Inom några veckor (1 oktober) kommer Malt Whisky Yearbook 2022 att vara tryckt och klar.

Sex spännande artiklar inleder boken, skrivna exklusivt för Malt Whisky Yearbook av några av whiskyvärldens vassaste pennor.

Därefter bokens ”tunga” del – en grundlig och aktuell genomgång av Skottlands just nu 130 aktiva maltdestillerier och ett gäng som är stängda. Sedan kommer det stora kapitlet om destillerier i övriga världen – ytterligare 571 destillerier att grotta ner sig i. Totalt behandlas 727 destillerier i boken!

En ordentlig genomgång av det senaste årets händelser i whiskyvärlden, inte minst med tanke på den pandemi som vi genomlever, och med en blick mot framtiden följs av ett av mina favoritkapitel – Independent Bottlers! Det är ofta här vi nördar hittar nya favoriter.

Och som en avslutning (på tal om nördar) – den senaste statistiken som ger kalla fakta om whiskyvärlden.

En nyhet är sju stycken porträtt av sju modiga män som introducerade tillverkning av maltwhisky i sina respektive länder. Jag kallar dem Trailblazers of Malt Whisky.

Priset är baserat på antalet men brukar hamna på 130 kr st betalas vid avhämtning början på december

Bokas givetvis genom mig för gemensambeställning Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.