Aultmore- Glenlivet 

8:e dec 2018 

Aultmore- Glenlivet Distillery

Cask Strength
Distilled  1992
Bottled    2014
Age 22
Strength 50,4 %
Cask                   Bourbon Barels
No Bottles 402

 

Grundat:          1896
Land:               Skottland
Region:            Speyside
Ägare:             John Dewar & Sons (Bacardi
Kapacitet:  3 030 000 l per år

Ett av Dewars ”okända” destillerier. En 12-åring produceras av ägarna - annars går det mesta till blended whiskies.

Ligger i Speyside och syns tydligt från A96 när man kör mot Keith men tar tyvärr inte emot besökare. Under 1970- och 80-talen var Aultmore en av föregångarna när det gällde att ta hand om restprodukterna från whisky-framställning.

En stor anläggning byggdes för att förvandla drav och gröpe till pellets som sedan användes som boskapsfoder. Den engelska termen för detta foder är dark grains och processen finns i högsta grad kvar men koncentrerad till ett fåtal stora anläggningar.

Grundat:           1896
Land:                 Skottland
Region:             Speyside
Ägare:               John Dewar & Sons (Bacardi
Kapacitet:         3 030 000 liter per år

Ett av Dewars ”okända” destillerier. En 12-åring produceras av ägarna - annars går det mesta till blended whiskies. Ligger i Speyside och syns tydligt från A96 när man kör mot Keith men tar tyvärr inte emot besökare. Under 1970- och 80-talen var Aultmore en av föregångarna när det gällde att ta hand om restprodukterna från whiskyframställning. En stor anläggning byggdes för att förvandla drav och gröpe till pellets som sedan användes som boskapsfoder. Den engelska termen för detta foder är dark grains och processen finns i högsta grad kvar men koncentrerad till ett fåtal stora anläggningar.