CategorySingle Malt
BottlerAdelphi (AD)Bottling serieSelection
Vintage2009
Bottled2022
Stated Age12 years old
Casktype Pedro Ximénez sherry butt
Number of bottles2293
Strength55.2 %
Vol.Size700 ml

9:e december Destilleri: from an undisclosed distillery in the Highlands

LOCH KATRINE ADELPHI DISTILLERY BYGGDES 1826 AV CHARLES OCH DAVID GRAY PÅ STRANDEN AV FLODEN CLYDE STRAX SÖDER OM VICTORIA BRIDGE PÅ NORRA KANTEN AV GORBALS.

1971
SLUTLIG RIVNING AV LOCH KATRINE ADELPHI DISTILLERY.

1993

JAMIE WALKER (BARNBARNSBARN TILL ARCHIBALD WALKER) ÅTERUPPLIVAR NAMNET ADELPHI SOM EN OBEROENDE BUTELJERARE FÖR ATT UTFORSKA MYSTERIERNA MED MALTWHISKY OCH FÖR ATT GÖRA ETT BEGRÄNSAT ANTAL SÄLLSYNTA, VÄLLAGRADE MALTWHISKYS AV HÖGSTA KVALITET TILLGÄNGLIGA FÖR DEN KRÄSNA WHISKYENTUSIASTEN. CHARLES MACLEAN BLIR ADELPHIS "CHIEF NOSE"
 

1994

JAMIE WALKER FÖRVÄRVAR UPPHOVSRÄTTEN TILL PUNCH MAGAZINES TECKNADE SERIE AV WILLIAM GLADSTONE OCH DANCEY MAN ANTAS OFFICIELLT SOM ADELPHIS MASKOT.
 

2004

ALEX BRUCE, ÄTTLING TILL DEN MODERNA WHISKYTILLVERKNINGENS FADER, ANSLUTER SIG TILL ADELPHI OCH BÖRJAR ETABLERA ADELPHI-NAMNET BLAND WHISKYKÄNNARE RUNT OM I VÄRLDEN SOM EN LEVERANTÖR AV SÄLLSYNTA OCH EXCEPTIONELLA SINGELFAT.

 

Vi finns till för att identifiera det mycket lilla antal fat som har producerat den ultimata whiskyn. Urvalskriterierna är bland annat sällsynthet och mognad, men framför allt smak. Adelphi whisky är både sällsynt och eftertraktad.

Varje enskilt whiskyfat mognar sitt innehåll på mycket olika sätt och ger sin egen karaktär till whiskyn som den innehåller, och som ett resultat av detta finns det aldrig två adelphis som är helt likadana.

Adelphi buteljerar direkt från fatet utan färgning eller kylfiltrering. Detta gör att whiskyns sanna och oförfalskade smaker kan förbli inlåsta, tills de släpps ut i glaset – med varje buteljering begränsad, av fatets storlek, till mellan 100 och 700 flaskor.

Genom att bara identifiera de allra bästa faten kan vi erbjuda en rad olika stilar och regioner med vår panel av professionella "näsor" som leds av världsauktoriteten på skotsk whisky och Master of the Quaich, Charles MacLean.