Genomförda provningar

Höstens första provning, den 9 september, Kl. 19.00

 
Temat för denna onsdag kväll är fatets betydelse för whiskyn ! FATSMAKER Beroende på vilken typ av ekfat som har använts får destillatet olika karaktärer.
Färsk ek: ger smak och arom av växstsav, kåda, granbarr, sågspån och sederträ.
Amerikansk ek (bourbon): vanilj, blommighet, kokos, hasselnöt, honung, tallbarr, mynta.
Europeisk ek (sherry) mörk färg, fruktiga smaker, russin, fikon, röda äpplen, mandel, nötter, toffee och citrus.
Till detta tillkommer en uppsjö av kombinationer sk "double matured". Den första och längsta tiden i bourbon fat, för att de sista åren slutlagras på ett tex. maderia fat.
Uppställningen den 9 september börjar bli klar Startfältet är följande godsaker: Glenmorangie orginalbuteljering med "Burgundy Wood Finish" 10 år 43 % Macallan Duncan Tayler tappning med "Port Finish" 14 år 46 % Laphroaig orginalbuteljering med "Quarter Cask" 48% Bunnhabhain Dun Bheagan tappning med "Rum Finish" 10 år 46 % Arran låter oss väl smaka deras nya "Finish in the finest Moscatel wine casks" 9 år 55% begränsad upplaga. Aberlour ställer upp med sin Sherry bomb a`bunadh 60,4% Batch nr 25